Site icon Kobi Haberleri

Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır?

drp

Dropshipping Nedir?

Dropshipping e-ticaret yapan markaların e-ticaret siteleri ya da e-ticaret pazaryerleri üzerinden sipariş aldığı fakat stokta ürün tutmadan satış yaptığı bir satış modelidir. Genellikle bu satış modelinde işletmeler farklı markaların ürün ve hizmetlerini satmaktadır. Bu tür satış yapmak için de çoğu zaman tedarikçiler ile anlaşmaktadır.

Stoksuz E-Ticaret Nedir?

Stoksuz e-ticaret dropshipping satış modeline verilen bir diğer isimdir. Bu satış modelinde işletmeler ürün stoğu yapmadan anlaşmalı olduğu markaların ürün ve hizmetlerini satmaktadır.

Niche (Niş) Nedir?

Dropshipping modeli ile internetten satış yapan işletmeler genellikle niş ürünler satar ve bu markaların hedefinde niş ürünler ile ilgilenen kişiler yer alır.

Belirli bir ürün grubunu satın almak isteyen dar bir tüketici grubu
Büyük markaların yer almak istemediği pazarlar
Sınırlı kişi tarafından tüketilen ürün grupları
Bir pazarın özel bölümleri

Genellikle niştir. Örneğin: ülkemizde vegan beslenen kişi sayısı az olduğu için vegan ürünler satan bir işletmenin niş bir hedef kitleye hitap ettiğini söylemek mümkündür.

Dropshipping Nasıl Çalışır?

Dropshipping iş modeli işletmelerin stok tutmadan e-ticaret yaptığı bir iş modelidir ve dropshipping sisteminin 3 ayağı vardır:

Tedarikçi
Satıcı
Müşteri

Dropshipping üç ayağıdır. Peki dropshipping nasıl çalışır? Gelin hep beraber bakalım.

Stoksuz e-ticaret yapmak isteyen kişiler bir tedarikçi ile anlaşır.
Kişiler tedarikçilerinden XML alır ve e-ticaret sitelerine entegre eder.
Müşteriler satıcıların e-ticaret sitesi ya da pazaryeri mağazası üzerinden sipariş verir ve ödemesini yapar.
Sipariş alan satıcılar ilgili siparişin ödemesini yaparak tedarikçiye iletir. Satılan ürünün ödemesi genellikle bu adımda tedarikçiye yapılır ve müşteri adına fatura tedarikçiye iletilir.
Tedarikçi ilgili ürünü paketleyerek müşteri için kargoya verir ve satıcıdan gelen faturayı paketin içine koyar.
Kargo şirketi ürünü müşteriye iletir.
Satış yapan platforma ve sanal pos anlaşmasına göre satıcı kendi tahsilatını gerçekleştirir.

Dropshipping Nasıl Yapılır? Nasıl Başlanır?

Dropshipping nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişilerin önem vermesi gereken birçok çalışma bulunur. Stoksuz satış yapmak için:

Disiplinli çalışmak
İyi bir iş fikri bulmak
Rekabet ve Pazar araştırması yapmak
Tedarikçi anlaşmaları
E-ticaret mağazası oluşturma
İl modelini belirleme
Mali durum kontrolü ve planlama
Pazarlama Çalışmaları
Kontrol ve iyileştirmeler

Markaların Dropshipping’e başlarken önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

Dropshipping Yapmaya Disiplinli Bir Şekilde Başlayın

Stoklu ya da stoksuz satış yapan işletmelerin belirli bir çalışma disiplini edinmesi oldukça önemlidir. Çünkü bu noktada disiplinli çalışmak markaların kendilerini daha kolay bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Disiplinli bir şekilde çalışmayan kişiler ise işlerini geliştirirken problemler yaşayacaktır.

Kısacası dropshipping yapmaya disiplinli bir şekilde başlama markanız için verim sağlayacaktır. Bu disiplini kazanmak ve dropshipping ile ürün satmak isteyen markaların ise şu noktalara dikkat etmesi gerekir:

Dropshipping yapmaya başlamadan önce bir iş planı oluşturun.
İş planınızı oluştururken işinizin her adımını planlayın.
Riskleri ve bu risklere üreteceğiniz çözümleri belirleyin.
İşinizin planına uygun hareket edin.
Çalışma saatlerinizi belirleyin ve saatlere uyum sağlayın.

Bunlara önem vererek işiniz için bir disiplin kazanabilir ve e-ticaret sektöründe daha kolay adımlar atabilirsiniz.

Dropshipping İçin Bir İş Fikri Bulun

Dropshipping yapmak için ihtiyacınız olan başka bir şey de iş fikridir. Çünkü internetten stoksuz satış yapabileceğiniz birçok sektör ve satabileceğiniz milyonlarca ürün bulunmaktadır. Bu noktada iş fikrinizi iyi bir şekilde seçmeniz de daha kolay bir şekilde geliştirmenize olanak sağlayacaktır. Bu nedenle iş fikrinizi bulmak için:

E-ticaret istatistikleri
E-ihracat istatistikleri
İnternetten en çok satılan ürünler
E-ticarette trend olan ürünler
Satılacak ürün tavsiyeleri

Gibi alanlarda inceleme yapabilirsiniz. Bu incelemeler sayesinde de satacağınız ürün ve hizmetlere daha kolay bir şekilde karar verebilir ve işinizi geliştirebilirsiniz.

Rekabet ve Pazar Araştırması Yapın

Stoksuz e-ticaret yapacağınız sektör ve satacağınız ürünlere karar verdikten sonra bu sektörde faaliyet gösteren ve internetten ürün satışı yapan rakiplerinizin nasıl hareket ettiğini incelemeniz doğru kararlar almanıza yardımcı olmaktadır. Bu nedenle:

Rakiplerinizi belirleyin
Rakiplerinizin ilgili pazardaki payına göz atın.
Rakiplerinizin ürün fiyatlandırma stratejisi, e-ticaret siteleri, dijital pazarlama faaliyetlerini inceleyin.
Rakiplerinizin kendini nasıl farklılaştırdığına göz atın.
Rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyin.

Bu çalışmaları yaparak aynı sektörde faaliyet göstereceğiniz rakipleriniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Böylece kendi stratejinizi geliştirebilir ve e-ticaret pazarında nasıl konumlanacağınıza karar verebilirsiniz.

Dropshipping İçin Tedarikçilerle Anlaşın

Dropshipping yapan markalar genellikle anlaşmalı aldığı tedarikçilerin ürün ve hizmetlerini satarlar. Bazı tedarikçiler dropshipping için gerekli olan XML’lerini ücretli olarak satışa sunarken bazıları da ücretsiz dropshipping yapılmasına izin verir. Bu noktada markaların önem vermesi gereken en önemli konu doğru tedarikçi seçimi yapmak olmalıdır. Aksi halde siparişlerde gecikme, kargo yönetimi gibi problemlerden dolayı markalar satış kaybı yaşayabilir.

Doğru dropshipping tedarikçisi seçmek isteyen her markanın karşılaştırma yaparken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi önemlidir.

Tedarikçinin ürün çeşitliliği
Tedarikçinin ürün fiyatları
XML ücreti
Tedarikçinin e-ticarete yatkınlığı
Tedarikçinin kargo süreçlerini yönetimi
Tedarikçinin referansları

Gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak çalışacağınız dropshipping tedarikçisine karar verebilirsiniz. Böylece en doğru xml tedarikçisini seçebilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.

E-ticaret Mağazanızı Oluşturun

Dropshipping yapacak olan kişi ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmak için bir e-ticaret mağazasına sahip olması gerekir. Bu mağazayı kurarken de kişiler e-ticaret sitesi yazdırma, hazır e-ticaret paketi, açık kaynak kodlu yazılım gibi site kurma yöntemlerini tercih eder.

E-ticaret Sitesi Yazdırma: Genellikle büyük e-ticaret firmaları tarafından tercih edilen e-ticaret sitesi kurma yöntemidir. Bu yöntem dropshipping yapacak markaların sermayelerini harcamasına ve e-ticarete geç başlamasına neden olabilmektedir.
Hazır e-ticaret paketleri: Dropshipping yapan markalar tarafından en çok tercih edilen e-ticaret sitesi kurma yöntemi olan hazır e-ticaret paketleri, yazılım firmaları tarafından hazırlanan ve içinde XML Tedarikçi Entegrasyonu bulunan e-ticaret sitesi kurma yöntemidir.
Açık kaynak kodlu yazılım: Ücretsiz ya da ücretli olarak kullanıma sunulan e-ticaret paketleridir. Demo özelliklerde olduğu için e-ticaret sitesi kurmak isteyen markaların yazılımcı ve modül masrafları için harcamalar yapmasına neden olabilir.

Sizler de Dropshipping için e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Ticimax gibi hazır e-ticaret paketlerini kullanabilirsiniz. Böylece hem e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir hem de xml tedarikçi entegrasyonları sayesinde satışını yapacağınız ürünleri sitenize kolayca ekleyebilirsiniz.

İş Modeline ve Yapısına Karar Verin

Stoksuz e-ticaret ile satış yaparken kullanabileceğiniz birçok e-ticaret iş modeli bulunmaktadır. Bunlar B2B, B2C, C2C iş modelleridir.

B2B iş modeli ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markalar şirketten şirkete satış yapar. B2C iş modelinde ise işletmeler tüketicilere ürün satar. C2C iş modeliyse tüketiciler arasında gerçekleşen e-ticaret iş modeline verilen isimdir.

Dropshipping ile internetten satış yapmak isteyen markaların bu iş modelleri arasından birine karar vermesi ve ilgili iş modeline göre şirket yapısını belirlemesi gerekir. Sizlerde dropshipping yapmadan önce e-ticaret iş modellerini öğrenebilir, avantajları ve dezavantajlarını karşılaştırarak kararınızı verebilirsiniz.

Mali Durumunu Kontrol Edin ve Planlayın

Mali durum dropshipping yapmak isteyenler için çok önemli bir konudur. Çünkü e-ticaret sitesi kurmak, tedarikçi anlaşması yapmak gibi aşamalarda kişi ve işletmelerin bütçe yönetimini iyi yapması gerekmektedir. Bu nedenle:

E-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan maliyet
Tedarikçi anlaşması- XML alma maliyeti
Ürün alış maliyeti
Sanal pos masrafları
Kargo masrafları
Çalışan masrafları
Vergiler

Gibi konularda işletmelerin bir bütçe çıkarması gerekir. Bu bütçe çıkarıldıktan sonra da e-ticaret firmalarının ilgili bütçeyi sürekli kontrol etmesi ve yeniden planlama yapması bütçe yönetimini kolaylaştırır.

Dropshipping Mağazanızı Pazarlayın

Dropshipping yapmak için kendinize ait bir e-ticaret sitesi açtıktan sonra hedef kitlenizde yer alan kişi ve işletmelere ulaşmak için tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık vermesi gerekir. Aksi halde dijital pazarlama çalışmaları yapılmazsa markanızın büyümesi zorlaşır. Bu noktada:

Google ADS Reklamcılığı
Arama Motoru Optimizasyonu
Sosyal Medya Reklamcılığı
Influencer Marketing Çalışmaları
Affiliate Marketing

Gibi dijital pazarlama yöntemleri e-ticaret firmaları tarafından kullanılan en çok kullanılan yöntemlerdir. Bir marka bilinirliği yaratan ve müşteri kitlesi olan işletmelerde bu stratejilerin yanı sıra E-mail ve SMS Pazarlamasına ağırlık verir. Sizler de dropshipping mağazanızı açtıktan sonra bu tür yöntemlerle pazarlamasını yapabilir ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Ürün Fiyatlandırmanızı Kontrol Edin ve İyileştirin

Hedef kitlenize dijital pazarlama çalışmaları sayesinde ulaştıktan sonra e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilerin bir bölümünün alışveriş yaptığını bir bölümünün ise alışveriş yapmadığını göreceksiniz. Bu noktada kişilerin alışveriş yapmasını sağlayan en önemli noktalardan birisinin ürün fiyatları olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir. Çünkü internetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin büyük bölümü uygun fiyatlar ile ürün ve hizmet satın almayı tercih etmektedir.

Bu nedenle e-ticarete dönüşüm oranınız belli olduktan sonra ürün fiyatlarınızı kontrol etmeniz, fiyatları rakipler ile karşılaştırmanız ve yeniden revize etmeniz oldukça önemlidir. Bu strateji sayesinde sizler de müşteri dostu fiyatlandırma stratejisi belirleyebilir ve daha fazla dropshipping yapabilirsiniz.

Dropshipping Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Dropshipping yapan markalar hem e-ticaret sektörünün hem de stoksuz e-ticaret iş modelinin getirdiği birçok avantajdan yararlanabilir. Markaların yararlanabileceği Dropshipping markalara sağladığı faydalar şunlardır:

Stoksuz e-ticaret modeli işletmelerin ürün stok maliyetlerini ortadan kaldırır.
Ürün stoğu yapmadan e-ticaret yapabilen işletmelerin depo masrafı ortadan kalkar.
E-ticaret süreçlerinin çoğu dropshipping tedarikçisi tarafından yürütüldüğü için işletmelerin personel masrafı sıfıra düşer.
Dropshipping yapan markalar sınırsız sayıda tedarikçi ile çalışabilir ve bu durum işletmelerin ürün çeşitliliğinin artmasına yardımcı olur.
Dropshipping maliyetleri oldukça düşük bir iş modelidir.
Tedarikçi firmalar kargo süreçlerini yönettiği için işletmelerin kargo masrafları azalır.
Dropshipping riskin minimalize edildiği bir iş modelidir.
Dropshipping iş modelinde karlılık işletmeler tarafından belirlenir ve bu da dropshipping yapan markaların gelir elde etmesine yardımcı olur.

Dropshipping işletmelere belirli avantajlar sağlarken dezavantaj da sağlayabilir. Dropshipping’in dezavantajları şunlardır:

Dropshipping tedarikçileri ürün satışı yaparken teslimat süreçleri tedarikçiler tarafından yönetilir.
Teslimat süreçlerinde yaşanan aksaklıklar markaların müşteri kazanmasını olumsuz etkileyebilir.
Tedarikçi anlaşmalarına göre dropshipping karlılığı az olabilir.
Markaların ürünü tanıması uzun sürebilir. Bu da müşteri problemlerini yanıtlandırmanızı olumsuz etkileyebilir.
Rekabet fazla olduğu için markalar fiyat konusunda geri planda kalabilir.
Stok takibi zorlaşabilir. Bu da stokta yer almayan ürünlerin satışının yapılmasına neden olabilir.

Dropshipping ile satış yönteminin markalara sağladığı avantajlar ve dezavantajlar bunlardır. Stoksuz e-ticaret yapmak isteyen markaların bu unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

Dropshipping Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?

Dropshipping ürün seçimi yaparken markalar belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket eder. İlk olarak işletmeler e-ticaret istatistiklerini inceleyerek hangi sektörlere olan ilginin arttığını ve internetten en çok satılan ürünleri keşfeder.

İlgili araştırmanın ardından e-ticaret firmaları pazaryeri platformlarında satılan ürün ve hizmetleri göz önünde bulundurur. Bu platformlar üzerinde en çok satılan ve en çok yorum alan ürünler markaların odağında yer alır.

Satılan ürün ve hizmetlere karar verildikten sonra e-ticaret firmaları tedarikçiler ile görüşür ve bunun ardından fiyat ve ürün çeşitliliğini göz önünde bulundurarak dropshipping ürün seçimlerini yaparlar.

Dropshipping Ödemelerinizi Nasıl Alabilirsiniz?

Dropshipping ödemeleri genellikle markaların satış yaptığı platformlar üzerinden tahsil edilir. E-ticaret firmaları pazaryeri platformları üzerinden satış yapıyorsa hakkediş süreci tamamlandıktan sonra markaların hesabına ilgili tutar yatırılır.

E-ticaret siteleri üzerinden dropshipping metodu ile satış yapan işletmeler havale ve EFT bilgileri yerine kendi banka hesaplarını, sanal pos entegrasyonu yaparken de kendi ibanlarını girerek ürün ödemelerini alabilir.

Kapıda ödeme seçeneği sunmak isteyen dropshipping firmalarının ise sattığı ürün ve hizmetleri kendi kargo anlaşmaları ile göndermeleri oldukça önemlidir.

Dropshipping Yapmak İçin Gerekenler

Dropshipping yapmak için kişi ve işletmelerin belirli gereklilikleri karşılaması gerekir.

Şirket kuruluşu
Tedarikçi seçimi
XML Alma
E-ticaret sitesi kurma ve xml entegrasyonu yapma
E-ticaret sitesi tasarımı
Sanal pos ve kargo anlaşmaları
Ürün pazarlaması

Dropshipping yapmak için geren unsurlar arasında yer alır. Sizler de bu unsurları ve süreci iyi bir şekilde yönettiğiniz takdirde internetten hızlı bir şekilde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dropshipping yani stoksuz e-ticaret yapacak olan kişilerin dikkat etmesi gereken belirli unsurlar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Dropshipping Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler nelermiş bir göz atalım.

Dropshipping yaparken iyi bir iş planı hazırlamanız önemlidir. Çünkü hazırlayacağınız iş planları size bu yolda rehber olacaktır.
Dropshipping yapmaya başlamadan önce sektör araştırması yapmak ve satılacak ürünlere karar vermek sektörde başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
Dropshipping yapacak olan markaların iyi bir marka ismi seçmesi ve kurumsal kimlik oluşturması gerekir.
Tedarikçi anlaşması yaparken birden fazla tedarikçi ile görüşmek işletmelerin uygun fiyatlar ile ürün satın almasını sağlar.
E-ticaret sitesi kurulumunda hazır e-ticaret paketlerini tercih etmeniz site kurma maliyetlerinizi azaltır.
E-ticaret sitesi ile beraber pazaryeri platformlarından da satış yapmak markanızın bilinirliğini artırır.
Dijital pazarlama çalışmaları yapmak sizlerin hedef kitlesine ulaşmasını kolaylaştırır ve ürün satışlarını olumlu bir şekilde etkiler.
Xml tedarikçi entegrasyonları ürün ve hizmetlerinizi e-ticaret sitenize kolayca aktarmanıza yardımcı olur.

Sizler de bunlara dikkat ederek dropshipping yapabilir ve e-ticaretten alacağınız verimi artırabilirsiniz.

Dropshipping Tedarikçileri

Dropshipping tedarikçileri oldukça çeşitlidir. Genellikle ürün satışını hızlandırmak ve bu sektörde ayakta kalmak isteyen birçok işletme dropshipping tedarikçisi olarak çalışmaktadır.

Giyim
Anne ve bebek
Elektrik ve elektronik
Gıda
Spor ve Outdoor
Hediyelik Eşya
Ayakkabı ve Çanta

Sektörlerinde faaliyet gösteren dropshipping tedarikçi sayısı oldukça fazladır. Sizler de bu ürün gruplarını satan tedarikçiler ile görüşebilir ve hızlı bir şekilde site kurarak dropshipping yapmaya başlayabilirsiniz.

Dropshipping İçin Tedarikçi Seçimi

Dropshipping tedarikçi sayısı bir hayli fazla olduğu için internetten ürün ve hizmet satmak isteyen markaların dropshipping tedarikçi seçimini iyi bir şekilde yapması gerekir. Bu noktada da kişi ve işletmelerin belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir.

Tedarikçinin Ürün Çeşitliliği ve Stok Durumu
Tedarikçinin Tedarik Zinciri Yönetimi
Ürün Satış Fiyatları
Dropshipping Maliyetleri
E-ticaret Sektörüne Olan Hakimiyeti
Kargo Süreçleri

Gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak Dropshipping tedarikçilerini karşılaştırmanız ve bu karşılaştırmada ön plana çıkan tedarikçiler ile çalışmanız gerekir.

Dropshipping Eğitimi

Dropshipping eğitimi az sermaye ile iş kurarak stoksuz satış yapmak ya da kendini bu alanda geliştirmek isteyen kişilerin katılabileceği eğitimlerdir. Genellikle dropshipping eğitimleri e-ticaret eğitimi altında verilir ve bu eğitimlerde kişiler e-ticaret süreçlerinin hepsine hızlı bir şekilde hâkim olabilir.

Neden Dropshipping’e Başlamalısınız?

Aslına bakıldığında kişi ve işletmelerin Dropshipping’e başlamak için birçok nedeni bulunmaktadır.

Dropshipping yapmak e-ticaret sektörüne adım atmanızı sağlar.
Dropshipping iş modeli sayesinde markalar uygun maliyetler ile internetten satış yapabilir.
Dropshipping kendi işinizi kurmanızı ve geliştirmenizi kolaylaştırır.
Stoksuz e-ticaret geleceğin meslekleri arasında yer alır.
Dijital pazarlama ve tanıtım çalışmaları iyi bir şekilde yapıldığı takdirde işletmelerin hedef kitleye ulaşması ve e-ticaret pazarında başarılı olması mümkündür.
Dropshipping yapan markalar istediği kadar tedarikçi ile anlaşabilir ve böylece e-ticaret sitelerindeki ürün çeşitliliğini artırır.
Dropshipping ile satış yapan markaların bütün süreçleri tedarikçiler tarafından yürütüldüğü için işletmeler gelir elde ederken problem yaşamamaktadır.
Stoksuz e-ticaret riskleri oldukça düşük olan bir iş modelidir.

Stoksuz satış bu tür avantajlar sağladığı için internetten satış yapmak isteyen her markanın dropshipping iş modeli ile çalışması önemlidir.

Dropshipping Kargo Süreçleri

Dropshipping ile internetten satış yaparken markaların en çok bilgi almak istediği konulardan birisi de kargo süreçleridir. Çünkü satışı yapılan ürün ve hizmetlerin problemsiz bir şekilde tüketicilere ulaştırılması gerekmektedir. Dropshipping kargo süreçlerinde her zaman süreç tedarikçi tarafından yönetilmektedir.

Dropshipping satıcı kendi e-ticaret sitesi ya da pazaryeri mağazası üzerinden sipariş aldıktan sonra ilgili siparişin ödemesini yaparak tedarikçisine yönlendirmektedir. Bu sürecin ardından tedarikçiler ürünü müşteriye teslim etmek üzere hazırlamakta ve anlaşmalı olduğu kargolar aracılığı ile gönderimini yapmaktadır.

Tedarikçi Konusunda Yaşanabilecek Sorunlar

Dropshipping yaparken tedarikçiniz ile yaşayabileceğiniz problemlerde bulunur.

Tedarik zinciri yönetiminde tedarikçinin profesyonel olmaması.
Kargo süreçlerini iyi bir şekilde yönetememesi.
Kargoda yaşanan aksaklıklardan dolayı müşteri kaybı.
Ürünlerin yüksek fiyatlardan satılması.
Süreçlerin profesyonel bir şekilde yönetilememesi.

Dropshipping tedarikçileri ile yaşanabilecek başlıca problemlerdir. Bu tür problemler ile karşı karşıya kalmamak için her markanın profesyonel bir şekilde tedarikçi seçimi yapması gerekmektedir.

Dropshipping ile En Çok Satan Ürünler

Dropshipping yapmak isteyen işletmeler genellikle hızlı bir şekilde satış yapmak ve gelirlerini artırmak için dropshipping ile en çok satan ürünler hakkında bilgi almayı ister.

Kadın Giyim Ürünleri
Erkek Giyim Ürünleri
Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar
Bebek Ürünleri
Petshop Ürünleri
Elektrik ve Elektronik Ürünleri
Küçük Ev Aletleri
Hediyelik Ürünler
Petshop Ürünleri

Dropshipping ile en çok satılan ürünler arasında bulunur. Markaların hangi sektörde faaliyet göstereceğine karar vermesi için de özellikle sektöre adım atmadan önce istatistiksel verileri incelemesi, doğru sektör ve ürün seçimi yapması oldukça önemlidir.

Dropshipping ve Müşteri Deneyimleri

Dropshipping’de müşterilere kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşatmak oldukça önemlidir. Bu nedenle stoksuz e-ticaret yapacak olan markaların birçok şeye dikkat etmesi gerekir. İlk olarak ürün fiyatlandırma stratejisinde iyi bir strateji geliştirmek için işletmelerin uygun fiyatlı tedarikçiler ile çalışmaya önem vermesi gerekmektedir.

Müşteri deneyimini etkileyen unsurlardan bir diğeri olan e-ticaret sitesi tasarımında markaların profesyonel hareket etmesi ve e-ticaret mağazalarını tasarlarken responsive temalar kullanması gerekmektedir. Bunların yanı sıra müşteri deneyimlerini artırmak isteyen işletmelerin e-ticaret kampanyalarına ağırlık vermesi de oldukça önemlidir.

E-ticarette müşteri deneyimini ve memnuniyetini etkileyen unsurlar arasında yer alan sipariş ve teslimat yönetiminin de kusursuz bir şekilde yapılması gerekir. Çünkü kargo yönetimini profesyonel bir şekilde yöneten markalar sadık müşteriler kazanabilmektedir.

Bu nedenle sizler de müşterilerin kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşaması için bu unsurlara dikkat ederek hareket edebilirsiniz.

Dropshipping Maliyetleri: Dropshipping İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

Dropshipping yapmak isteyen işletmeler doğru bütçe ile hareket etmek zorundadır. Aksi halde işlerini kurarken ya da geliştirme süreci uzayabilmektedir. Dropshipping maliyetleri şunlardır:

Dropshipping Nedir? Nasıl Yapılır? 2

Dropshipping için ne kadar sermaye gerekli sorusuna yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken temel ücretlerdir. Maliyet tablosunda yer alan kalemler genellikle firmadan firmaya göre değişiklik gösterebilmektedir.

Dropshipping ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Dropshipping yapmak isteyen markalar genellikle belli başlı sorulara yanıt aramaktadır. Rehber içeriğimizin bir sonraki bölümünde dropshipping ile ilgili sıkça sorulan sorulara göz atabilirsiniz.

Kimler Dropshipping Yapabilir?

Dropshipping yapmak için gerekli olan şeylerden birisi şirket kurulumudur. Şirket kuruluş yaşı minimum 18 yaş olduğu için 18 yaşın üzerinde herkes bir şirket kurabilir ve internetten stoksuz satış yapabilir.

Dropshipping Yasal mı?

Her ticari faaliyette zorunlu olduğu gibi e-ticaret sektöründe de markaların yasal bir şekilde satış yapabilmesi için şirket kurması gerekmektedir. Şirket kuruluşu yapıldıktan sonra yürütülen dropshipping faaliyetleri yasaldır.

Dropshipping Yapmak Karlı mı, Zararlı mı?

Dropshipping sistemi ile internetten ürün satışı yapan kişi ve işletmeler genellikle kendi kar marjları üzerinden ürünlerini fiyatlandırır ve satış yapar. Bu yüzden dropshipping yapmak karlı bir iştir.

Dropshipping ile Ne Kadar Kazanılır?

Dropshipping ile kazanacağınız tutar aslına bakıldığında satışını yaptığınız ürünlerin fiyatları, e-ticaret siteniz, reklam çalışmalarınız ve maliyetleriniz ile ilgilidir. Ortalama reklam ve tanıtım çalışmaları ile aylık 5000 TL üzerinde kazanan markalar bulunurken yoğun çalışmalar yapan markaların kazancı sınırsızdır.

Dropshipping Sistemini İşime ve E-ticaret Sistemime Nasıl Entegre Ederim?

E-ticaret sitenize dropshipping sistemini entegre etmek için tedarikçinizden XML Almanız gerekir. XML alımını gerçekleştirdikten sonra XML Tedarikçi Entegrasyonları sayesinde ürün, kategori, ürün fotoğrafları, ürün açıklamaları, markalar ve stoklar sitenize entegre edilebilir.

Dropshipping ile Ürünlerimi Uluslararası Gönderim Yapabilir miyim?

Dropshipping ile işletmelerin e-ihracat yapması mümkündür. Fakat bunun için markaların satış yapmak istedikleri ülkenin dilinde bir e-ihracat sitesi kurması gerekmektedir.

Dropshipping Riskli mi?

Her sektörde olduğu gibi dropshipping e-ticaret modelinde de riskler vardır fakat bu riskler çok değildir. Risksiz bir şekilde internetten satış yapmak isteyen her işletmenin e-ticaret iş planlarını profesyonel bir şekilde hazırlaması gerekmektedir.