KOSGEB, girişimcilik alanındaki desteklerini güçlendirerek, 2025’te 8 bin 500 kadın girişimciye katkı sağlamayı planlıyor.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2025 yılında Türkiye genelinde farklı alanlarda toplam 52 bin KOBİ’ye destek vermeyi hedefliyor. KOSGEB, işletmelerin yeniliklere uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli destek programları sunarak, KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlıyor.
KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE DESTEK ARTTIRILACAK
KOSGEB, girişimcilik alanındaki desteklerini güçlendirerek, 2025’te 8 bin 500 kadın girişimciye katkı sağlamayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl 7 bin 41 kadın girişimciye destek sağlayan kurum, bu yıl kadınların toplam girişimcilik destekleri içindeki payının yüzde 27’yi bulmasını hedefliyor.
TEKNOLOJİK ÜRETİM VE İHRACAT HEDEFLERİ
KOSGEB, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli rol oynayan KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılmalarına ve ihracat kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlamaya devam edecek. Bu doğrultuda, özellikle orta yüksek ve yüksek teknolojili üretim için 2025’te 2 bin 200 işletmeye destek sunulması planlanıyor. Bu alandaki desteklerin, toplam KOSGEB desteği içindeki payının yüzde 26’ya ulaşması bekleniyor. Bu sayede, ülke ekonomisine katma değer sağlayan yüksek teknoloji ürünleri üretilerek, global rekabetteki güç artırılacak.
YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜME DESTEK
KOSGEB, yeşil dönüşüm projeleri kapsamında çevresel etkiyi azaltmayı ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlayan 1100 işletmeye destek sağlayacak. Ayrıca, dijital dönüşüm alanında da 120 işletmeye yatırım gideri desteği sunulması planlanıyor. Bu adımlar, işletmelerin sürdürülebilirlik ve dijitalleşme süreçlerinde güçlü adımlar atmalarına yardımcı olacak.
KAPASİTE GELİŞTİRME VE İHRACAT DESTEĞİ
KOSGEB, işletmelerin kapasite geliştirmesi için 2 bin 200 işletmeye destek vermeyi öngörüyor. Ayrıca, yerli üretime yönelik teknolojik ürün yatırımlarının sayısının 50 olması hedefleniyor. KOSGEB, finansman desteği sağlayacağı 1250 işletme ile KOBİ’lerin finansal açıdan da güçlenmesini hedefliyor.
KOSGEB, imalat sanayiinin desteğini de artırmayı planlıyor. Geçen yıl yüzde 72,6 olan imalat sanayisinin, 2025 yılı itibarıyla KOSGEB destekleri içindeki payının yüzde 74’e ulaşması bekleniyor.