KOSGEB’in KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın yeni çağrıları, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin düzenlediği çevrim içi toplantıda anlatıldı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ile KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıya akademisyenler ve sanayiciler de katıldı.
DİJİTALLEŞME
KOSGEB Başkanı Kurt, son dönemde pandemiyle birlikte dijitalleşme konusuna ağırlık verdiklerini ifade ederek bu yönde çağrılar kurguladıklarını anlattı. Verimliliğin de bu dönemin önemli unsurlarından biri olduğunu bildiren Kurt, her alanda verimliliğin ekonominin en temel direklerinden biri olduğunu söyledi.
VERİMLİLİK
Kurt, verimlilik ile ilgili farklı programlar üzerinde de çalıştıklarını anlatarak pandemi sürecinde dijitalleşme ve verimlilik anlamında işlerine yatırım yapanların pandemi bitince daha avantajlı olacağını bildirdi. Tekirdağ’ın elektrik ve elektronik gibi katma değerli ürünler ürettiğini ifade eden Kurt, KOSGEB olarak yeni çıktıkları çağrıların tüm KOBİ’lere duyurulmasının önemine işaret etti.
HAMLE PROGRAMI
Kurt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Hamle Programı’nın önemli olduğuna değinerek “Yeter ki sanayicimiz cari açık verdiğimiz alanlardaki bir ürünü üretsin. ‘Ben taşın altına elimi koyabilirim” desin. Sanayicilerimiz, KOSGEB’in de içinde olduğu bu programımızı incelesin. Kimse umutsuzluğa kapılmasın.” dedi.
YATIRIM İÇİN CAZİP BİR ALAN
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Şahin, Tekirdağ’ın bir sanayi şehri olduğunu belirterek 14 Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olduklarını kaydetti. Türkiye’nin büyük şirketlerinin de Tekirdağ’da işletmelerinin bulunduğu anlatan Rektör Şahin, ilin coğrafi konumu nedeniyle cazip bir yatırım alanı olduğunu bildirdi.
Açılış konuşmalarının ardından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı hakkında sunumlar yapıldı.