Avrupa’da Şirket Kurmak
Avrupa ülke bakımından oldukça geniş bir kıtadır. Avrupa’da tamı tamına 64 adet ülke bulunur. Bu ülkelerin 50 adeti bağımsız ülkelerden 8 bağımlı 6 tanesi de tanınmamış devletlerdir.
Avrupa jeopolitik konumu ve sağladığı imkanlar bakımından yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği bölgelerden birisidir. Çünkü bu kıtada şirket kişiler hem Avrupa birliği ülkelerinde faaliyet gösterebilmekte hem de döviz geliri elde etmektedir.
Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İsveç, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Macaristan, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, Romanya ve Yunanistan Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği Avrupa birliği ülkeleridir. Bunun yanı sıra Norveç, Belarus, Finlandiya, Sırbistan gibi birçok gelişmiş ülke de Avrupa’da yer almaktadır.
Bu ülkelerin çoğunda faaliyet gösterebilmek isteyen kişiler Avrupa’da şirket kurmayı istemektedir.
Avrupa’da En Kolay Şirket Kurulabilecek Ülke Hangisidir?
Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler şirket kuruluş sürecini kolay bir şekilde yönetmeyi ister. Bu nedenle kişiler Avrupa’da en kolay şirket kurulabilecek ülkeler hakkında araştırma yapmaktadır.
Şirket kurma süreçleri göz önünde bulundurulduğunda Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişilerin en çok Macaristan’a yöneldiği bilinmektedir. Çünkü Macaristan hem sermaye bakımından hem de şirket kurma süreçleri bakımından oldukça kolay şirket kuruluşu yapabileceğiniz bir ülkedir.
Yurt Dışında Şirket Kurmanın Avantajları
Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeleri en çok etkileyen unsur şirket kuracakları ülkelerde avantajlı olduğu durumlardır. Çünkü yurt dışında şirket kurmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber yurt dışında şirket kurmanın avantajlarına göz atalım.
Yurt dışında şirket kurarak işletmenizi global bir marka haline getirmeniz mümkündür.
Şirket kurduğunuz ülkenin anlaşmalı olduğu ülkelerde işinizi geliştirebilirsiniz.
Yurt dışında şirket kurarak döviz geliri elde edebilirsiniz.
Avrupa’da şirket kurarak Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayabilirsiniz.
Avrupa’da şirket kuran kişiler geçici ve kalıcı oturum izni alabilmektedir.
Yurt dışında şirket kurarak belirli vergileri ödemekten kaçınabilirsiniz.
Yurt dışında şirket kurup devletlerin hibe ve teşviklerinden yararlanmanız mümkündür.
İşletmenizin sattığı ürün ve hizmetleri yurt dışında yaşayan kişilere ulaştırabilirsiniz.
Gerçek ya da tüzel bir kişi olarak yurt dışında faaliyet göstermeniz mümkündür.
Daha uygun fiyatlar ile depolama ve lojistik süreçlerinizi yönetebilirsiniz.
Ekonomik bakımdan büyüyen ülkelerde şirket kurarak işinizi kolayca geliştirebilirsiniz.
Yurt dışında veya Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin yararlanabileceği başlıca avantajlar bunlardır fakat yine de ülkeden ülkeye avantajların değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkündür. Siz de avantajlı bir şekilde ticaret yapmak istiyorsanız bu ülkelere yönelebilir ve şirketinizi kurabilirsiniz.
Yurt Dışında Şirket Kurmanın Dezavantajları
Yurt dışında şirket kurmak her ne kadar oldukça avantajlı görülse de aslına bakıldığında belirli dezavantajları da bulunan bir durumdur. Gelin şimdi hep beraber Yurt dışında Şirket Kurmanın Dezavantajları nelermiş daha detaylı bir şekilde göz atalım.
Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler şirket kuruluşu için genellikle Euro ve dolar birimleri ile harcama yapmaktadır.
Yurt dışında şirket kuracak kişi ve işletmelerin faaliyet gösterecekleri ülkenin diline hâkim olması gerekir.
Kurulacak şirket türüne karar vermek oldukça önemlidir. Aksi halde işletmeler belirli problemler ile karşı karşıya kalabilir.
Yurt dışında şirket kurmak için bir iş planı hazırlanmadığı takdirde süreç yönetimi zorlaşır.
Yatırımcılar genellikle sağlam iş planlarına yatırım yapmayı tercih ettiği için Yurt dışında şirket kuracakların iyi bir planı olması gerekir.
Yurt dışında şirket kurmanın dezavantaj sağlayabileceği durumlar bunlardır. Fakat bu unsurları göz önünde bulundurarak bir iş planı hazırlayabilir ve kuracağınız şirket türüne daha doğru bir şekilde karar verebilirsiniz.
Yurt Dışında Şirket Kurma Maliyeti
Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok önem verdiği konulardan birisi de Yurt dışında Şirket Kurma Maliyetidir. Çünkü şirket kuracak kişiler ilgili sermayeyi belirleyerek bir adım atmayı istemektedir.
Genellikle yurt dışında şirket kurma maliyeti kurulacak şirket türüne göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle şahıs şirket kurmak için 200 – 2000 Euro arasında harcamalar yapılması gerekirken limited şirkette bu oran 5000 – 10000 Euro’ya kadar artabilmektedir. Bunun yanı sıra halka açık limited şirket kurmak için de ilgili ücretlerin 25.000 – 200.000 Euro’ya kadar değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür.
Yurt Dışında En Çok Şirket Kurulan Ülkeler
Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok araştırdığı konu ülkelerdir. Çünkü şirket kurulacak ülkeye göre hazırlanması gereken iş planı ve alınacak vize türü farklılık göstermektedir. Yurt dışında şirket kurmak için:
Amerika
Rusya
Çin
Singapur
Meksika
Birleşik Arap Emirlikleri
Gibi ülkelerde şirket kuran işletme sayısının fazla olduğunu söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra Avrupa’da şirket kuracak kişi ve işletmelerin de en çok;
Almanya
Estonya
Macaristan
Fransa
Bulgaristan
Çek Cumhuriyeti
İsviçre
Norveç
Gibi ülkelerde şirket kurmayı tercih ettiği bilinmektedir. Sizler de yurt dışında şirket kurmak istiyorsanız ilk olarak bu ülkeleri araştırabilir ve sizlere sağlayacağı avantajları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz. Böylece şirket kuruluşu için en doğru ülkeyi seçebilir ve şirket kuruluşu yapabilirsiniz.
Yurt Dışında Yapılacak İşler
Yurt dışında şirket kuruluşu yapan kişiler şirket kurmadan önce bir iş planı hazırlar. Bu plan hangi işlerin nasıl yönetileceğini belirler ve şirketlerin ayakta kalmasını etkiler. Genellikle bu noktada Yurt dışında Yapılacak İşler hakkında araştırma yapıldığını söylemek mümkündür.
Yazılım
Danışmanlık
E-ihracat
E-ticaret
Gibi sektörler yurt dışında şirket kuran kişilerin en çok yöneldiği sektörlerdir. Çoğu kişi son dönemlerde yurt dışında şirket kurarak ve kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak satış yapmaya başlamaktadır.