Linkedin Reklam Modelleri Bütün Firmaların Buluşma Noktası
B2B (business to business) yani firmadan firmaya yapılan e-ticaret modeli olan bu mecra, firmalar için en uygun ortamı sağlayarak zirvede kendine bir yer edinmiştir. Şu an çok büyük bir iş ağı konumunda olan Linkedin’de hedef kitlenize ulaşabilmeniz için Linkedin reklam modelleri eşsiz seçenekler sunmaktadır. Eğer hesabınız yoksa hemen hesap açarak ilk adımı atabilirsiniz. Sizler için en uygun reklam modelinin hangisi olduğuna şimdi beraber karar verecek ve sizi arzuladığınıza ulaştıracağız.
Temel noktadan ele alındığında, metin reklamları, LinkedIn üzerinde akış kısmında yer alabilmektedir. Buna ek olarak hem şirket hem de profillere ait sayfaların sağ, sol ve üst kısmında görünebilmektedir. Sayfa içerisinde toplamda dört adet reklam alanı mevcuttur. Sadece metne dayalı bir reklam çeşidi olup, ana sayfanızı kontrol etmekte olan hedef kitleniz tarafından dikkat çekicidir.
Bir diğeri dönen reklamlardır. Dönen ilgi çekici görsellerle kitlenizi markanıza katılmaya teşvik edecektir. Bir başka model olan banner reklamlarında ise, görsel kullanım dikkat çekmektedir. Bu türün en iyisi, iyi zamanlanmış ve kişiselleştirilmiş reklamlar olacaktır.
Linkedin Sponsorlu Reklam ve Dahası İle Herkes İçin Uygun Platform
Linkedin’in reklam modellerinden olan sponsorlu içerik türünde, hedef kitleniz içerisinde bulunan kullanıcılara reklamınız, ana sayfada sıradan bir gönderiymiş gibi yer almaktadır. İlgi uyandırıcı görseller veya metin kullanmışsanız sizler için oldukça etkili sonuçlar doğuracağını fark edeceksiniz. Etkileyici görsellerle desteklenen Linkedin sponsorlu reklam modellerinin mükemmel avantajlar sağladığı çok defa kanıtlanmış ve takdir görmüştür. Buna ek olarak sponsorlu inmail ise yapısal açıdan oldukça etkin bir uygulama olarak gösterilebilir.
Bu uygulama ile hem reklam verenlere hem de LinkedIn kullanıcılarına e-posta yoluyla erişim sağlayabilmenizi sağlamaktadır. Inmail uygulamasından faydalandığınız taktirde, hedefiniz olan kitleye çok isabetli bir şekilde erişim sağlama imkanı bulabilmektesiniz. Buradaki en önemli ayrıntı ise, LinkedIn tarafından sağlanan Inmail uygulaması üzerinden gönderilen mailler, spam kutusuna değil kesin olarak gelen kutusuna düşmektedir.
LinkedIn’in bu uygulamada maillerin spam kutusuna düşmesini önlemek üzere oluşturduğu bir periyodik kontrol sistemi vardır ve oldukça avantajlıdır. Reklam kampanyanızı oluşturmak için ise öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekecektir. Örneğin, firmanızın marka bilinirliğini arttırmanız gibi ya da yeni edindiğiniz şahsi web siteniz için reklamlar vermek istemeniz gibi. Diğer bir perspektiften, oluşturduğunuz gönderilerin ağırlıklı olarak şirket yöneticilerinin görmesini mi istiyorsunuz yoksa amacınız daha farklı bir hedefe ulaşmak mı, bu alanlara karar vermeniz gerekiyor.
Linkedin Reklam Maliyeti Alacağınız Karşılığına Değer
Gerekli kısımları, seçtiğiniz ve ihtiyaç gördüğünüz reklam modeli ile eksiksiz olarak hedef kitlenize uygun bir şekilde doldurduğunuz takdirde, reklamınız paylaşılmaya hazır demektir. İster reklamınızı üst düzey yöneticilere ulaştırır, isterseniz de İK’lar ile paylaşım sağlayarak kendi hizmetiniz için bir toplantı imkânı yaratabilirsiniz.
Bu reklam modellerinin her birinde, her tıklama ve görüntüleme üzerinden özel Linkedin reklam ücretlendirmeleri bulunmaktadır. Karşılığını fazlasıyla bulacağınız Linkedin reklam maliyeti ne olursa olsun, işlevine göre hesaplı dahi olacaktır. Ancak, hangi reklam modellerinin amacınıza daha uygun olduğuna henüz bir karar veremediyseniz, bunu profesyonel reklam ajansları ile de sağlayabilirsiniz.