Site icon Kobi Haberleri

Sanal POS Hakkında Bilmeniz Gerekenler

snl

Sanal Pos Nedir?

İngilizce adıyla virtual point of sale olarak bilinen ödeme noktası anlamına gelen sanal pos güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş bedelinizin alışverişi yaptığınız firmanın hesabına geçmesini mümkün kılar. Sanal pos alışveriş bedelinin alıcının banka hesabından satıcının banka hesabına online olarak aktarılma işlemi şeklinde işler.

Müşteriler ödeme aşamasında ödeme ekranına kart bilgilerini girer. İstenilen bilgiler; kart üzerindeki isim; kart numarası, kart son kullanım tarihi ve arka yüzde bulunan CVV numarasından oluşur. Onay işleminden sonra ödeme işlemi gerçekleşmiş olur. Sanal pos fiziksel mağazadaki kartlı ödeme sisteminin online versiyonudur.

Genellikle her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Firma tipine göre sanal pos için istenilen belgeler çeşitlilik göstermektedir. Bankalara sanal pos başvurusu; vergi levhası, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, Ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi belgelerle yapılabilmektedir.

Bankalardan sanal pos onayı almak için e-ticaret sitelerinde bazı özellikler aranmaktadır. Sitenin güvenli olması, e-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir. Öte yandan e-ticaret sitesinde online satışı gerçekleşecek ürünler ve fiyatları bulunmalıdır.

Sanal Pos Entegrasyonu Nedir?

Sanal pos entegrasyonları, e-ticaret sitenizden pek çok bankanın sanal posu ile alışveriş yapılmasını mümkün kılan bir sistemdir. Sanal pos entegrasyonunda tek tek bankalara başvuru yapılmasına gerek kalmadan çeşitli bankalardan sanal pos kullanımı mümkün olmaktadır. Bu sayede farklı banka kartlarına taksitli satışlar yapabilme imkanı sunulmaktadır.

Sanal pos veren bankalar oldukça çeşitlidir. Bunlar arasında; Yapı Kredi, Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası, Finansbank Teb, Denizbank, Halkbank, Türkiye Finans Bank sayılabilmektedir.

Sanal Pos Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sanal POS entegrasyonu internet üzerinden hızlı ve güvenli alışverişi mümkün kılmaktadır. Öte yandan sanal pos entegrasyonu ile kredi kartlarına ihtiyaç duyulmadan e-ticaret sitesinden otomatik olarak muhasebe işlemleri de yapılabilmektedir. Böylece muhasebe alanındaki pek çok işlem de otomatize edilmekte ve evrak yükünden işletmeleri kurtarmaktadır.

Genellikle her bankanın online pos hizmeti mevcuttur. Bankalardan online pos hizmeti alabilmek için ilgili bankaya başvuruda bulunulması gerekir. Firma tipine göre sanal pos için istenilen belgeler çeşitlilik göstermektedir. Bankalara sanal pos başvurusu; Vergi levhası, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, Ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi belgelerle yapılabilmektedir.

Sanal pos entegrasyonu nasıl yapılır dediğimizde e-ticaret sitelerinde bazı özellikler aranmaktadır. Öncelikle sitenizin SSL sertifikasının olması gerekmektedir. Sonrasında ise e-ticaret sitenizde ürünlerin yüklenmiş olması, fiyatlandırmanın yapılmış olması gerekmektedir. Sitenin güvenli olması, e-ticaret sitesine pos hizmeti verilmesi için mesafeli satış sözleşmesi, iade ve iptal bilgileri gibi prosedürlere sitede yer verilmesi gerekir. Öte yandan sunulan evrakların eksiksiz olması da sanal pos entegrasyonu ve onayı için gereklidir.

Sanal Pos Entegrasyonu Avantajları Nelerdir?

Sanal pos entegrasyonu ile online alışveriş siteleri tıpkı fiziki mağazalardaki pos cihazı mantığını sitelerine online olarak taşımaktadırlar. Siteye gelen kullanıcılara farklı ödeme seçenekleri sunmak satın alma eyleminin gerçekleşmesi için oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle farklı bankalardan sanal pos hizmeti almak farklı taksit seçenekleri sunmak açısından önemli olmaktadır.

Sanal Pos Çözümleri Nelerdir?

Günümüzde artan online alışveriş ve online ödeme hizmetlerine destek için geliştirilen ödeme kuruluşları sizin için bankalarla anlaşma yapar ve pek çok bankanın posunu aynı anda sanal mağazanızda kullanmanızı sağlar. Böylece bankalara tek tek başvuru yapmanıza gerek kalmadan online mağazanız için pos hizmeti alabilirsiniz. E-ticaret siteniz için online mağazanız için tercih edebileceğiniz bazı ödeme kuruluşları; Paynet, İyzico, PAYTR, Param, Sipay, Winecard, Paytrek , İpara, Payu şeklindedir.