Site icon Kobi Haberleri

Findeks Risk Raporu Nedir Faydaları Nelerdir?

rpr

Kredi başvurusunda bulunan bireylerin bilgileri bankaların databaselerinde kayıtlı olarak tutulmaktadır. KKB başvuru yapan her kişinin kredi taksitlerini, kredi kartı ödeme listelerini kayıt altına alıp kendi dosyalarında arşivlemektedir. Dolayısıyla kişilerin veya kurumların mevcut borç durumları kayıtlarda bulunmaktadır. Müşterilerin ne kadar borçlarının bulunduğu ve borçları ödeme düzenleri sistemde kayıtlı olarak bulunmaktadır. Sahip olunan tüm veriler aracılığıyla skor puanı oluşmaktadır. Ödemelerini düzenli olarak yapan kişilerin skor puanları yüksek, ödemelerini aksatan insanların ise skor puanları düşük olacaktır.

Findeks Risk Raporunun Faydaları Nelerdir?

Findeks risk raporu kişilere veya kurumlara güvenilirlik katmaktadır. Örneğin şirketinize ortak olacak birisi sizin borç ödeme düzeninize bakmak isteyebilir. Böyle bir durumda risk raporunuz size yardımcı olacaktır.

Findeks üzerinden öğrenebileceğiniz Findeks risk raporunuz, konut, taşıt, tüketici kredileri ile kredi kartı ve mevduat hesabı bilgilerini içermektedir. Tüm bu bilgiler düzenli olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’ne iletilmektedir. Bilgiler düzenlenerek rapora konu edilir.

Findeks Risk Raporunun İçeriği Nasıldır?

Findeks Kredi Notu: Findeks risk raporundaki tüm finansal kurumların ve bireylerin referans aldıkları bir karne notudur.

Türkiye Kredi Notu Ortalamasına Göre Durumunuz: Kredi notunuzun Türkiye’deki not ortalamasına göre durumunu gösterir.

Not Trendi: Findeks kredi notundaki zamana bağlı olarak gerçekleşen değişimi gösteren bir grafiktir. Kredi notundaki düşme ya da yükselmeyi göstererek adım atılmasını kolaylaştırır.

Kredili Ürün Dağılımı: Bu kısımda sahip olduğunuz kredili ürünlerin çeşit ve oranları incelenmektedir. Grafiklerle gösterilen oranları görebilirsiniz.

Toplam Kredi Limit ve Borçları: Sahip olduğunuz kredili ürünlerin toplam limiti ve borçlarınız ile sahip olduğunuz kaç adet kredili ürün olduğunu inceleyebildiğiniz bir bölümdür.

Hesap Detayları: Toplamda sahip olunan kredili ürünler ile ilgili detayların incelendiği tablodur.

Açık Ürün Bilgisi: Açık ve geçerli durumda olan kredi ve kredi kartı gibi ürünler için detaylı bir bilginin bulunduğu kısımdır.

Geçmiş Ödeme Hareketleri: Açık ya da kapalı bir durumda, kredili ürünlerin geçmişteki ödeme düzenini gösteren bölümdür.

Kapatılmış Ürün Bilgisi: Kapatılmış kredi ve kredi kartı ürünlerine ait detaylı bilginin bulunduğu kısımdır.